Fen ve Anadolu Lisesi 9.Sınıf Öğrencileri Ekinoks(Gece-Gündüz Eşitliği&Sonbahar Başlangıcı) gününü kutladı.

24.09.2014 Tarihinde Yayınlandı.

Anadolu Lisesi 9/ B-C-D İle Fen Lisesi 9/ B Öğrencileri, Coğrafya Öğretmeni Hülya BAŞARANOĞLU danışmanlığında hazırlamış oldukları maket ve sunum çalışmalarını bütün okula sergilediler. Öğrenciler EKİNOKS gününün ne anlama geldiğini, dünya için önemini gelen öğretmen ve öğrencilere anlattılar.

KISACA EKİNOKS: Tüm dünyada gece ile gündüz eşitliğinin yaşandığı Güneş ışınlarının ekvatora dik geldiği bir gündür. Bu tarihte yarım küreler bahar başlangıcını yaşar. Kuzey Yarım Küre Sonbahar a girerken Güney Yarım Küre İlkbahara girer.