EKO OKUL PROJELERİNDEN KUŞ EVİ,KALEM ÇÖPÜ,YAPRAK DEFTERİ ÇALIŞMASI

Şubat 2015 Tarihinde Yayınlandı.

Kuş evleri, kuşların sığınması için önemli bir mekandır.Bu sene kış aylarının çok soğuk geçmesi yüzünden kuşlar barınma sorunu yaşadı ve Soğuktan bir çok hayvan öldü. Bizde öğrencilerimize doğa duyarlılığını aşılamak istedik.Drama öğretmeninin önderliğiyle ve öğrencilerin el becerileriyle çok farklı şekilde ve rengarenk boyanmış kuş evleri okulumuzun bahçesindeki ağaçları süsledik.Yaşadığımız çevrede kuş cıvıltılarının eksilmesini istemeyen öğretmen ve öğrenciler, kuş evlerini yapmanın sevincini yaşadılar. Dönem boyunca kalemtraş çöpleri ve bitmiş kalemlerin çöplerini biriktirerek farklı etkinlikler yaptılar . Bu çalışmalarımızla atık ile çöp maddelerin neler olduğu konusu üzerinde durduk. Atık maddelerin geridönüştürülebileceğini öğrendiler.Okulumuzda öğrencilerimizin Ağaçları, yaprakları daha iyi tanıması için her birine bir yaprak defteri oluşturduk. Bahçede, ormanda, yol kenarında rastladıkları yaprakları toplayıp, bu deftere yapıştırdılar ve her yapıştırdığı yaprağın İsmini yazdılar tabi Yaprak defterini oluştururken yaprakları KOPARARAK DEĞİL, YERE DÜŞENLERİ TOPLAYARAK biriktirmeye dikkat ettiler böylece çevre bilincini hem çok iyi anladılar hem de doğadaki tüm yaprak ve ağaçları öğrenmeye çalıştılar.