Eflatun’lu Olmak İçin Yarışıyorlar; Birinci Aşama Tamamlandı

Mart 2015 Tarihinde Yayınlandı.

Diyarbakır genelinde 07-08 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Eflatun Giriş Sınavı’nın birinci oturumu başarıyla gerçekleştirildi. Özel Eflatun Okulları tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Eflatun Giriş Sınavı”na Diyarbakırlı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eflatunlu olmak isteyen binlerce öğrenci günler öncesinden sınav için başvuruda bulundu. Türkiye’nin önde gelen kolejlerinden birinde burslu okuma imkânı sunan Giriş Sınavı’na Diyarbakır ve ilçelerinden ve yakın illerden öğrenciler katıldı. Eflatun Eğitim Köyü kampusunda gerçekleştirilen sınavda 4. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrenciler kendi akranlarıyla yarıştı. Sınavın sonucuna göre kategorilerinde başarılı olan öğrenciler, Eflatun Okulları’nda burslu okuma şansı elde edecekler. Öğrenciler içerde ter dökerken veliler de Eflatun Okulları’nın kampus alanını gezerek okulu yakından görme fırsatı yakaladılar. Birçok veli; okulun 34.000 m2 lik fiziki alanında, Uzay Bilimleri Merkezini, Diyarbekirevini, Yüzme Havuzunu, Buz Pateni gezerek heyecan ve stres atarak; bir kısmı da çocukları ve eşiyle çimler üzerine kilim sererek sınavın bitimini bekledi.

Konu hakkında bilgi veren Eflatun Okulları Genel Müdürü Ahmet AYBAK, “Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Eflatun Giriş Sınavı büyük bir katılımla gerçekleşmekte. Öğrencilerimiz Eflatunlu olmak için günler öncesinden sınav kayıtlarını yaptılar. Bunun için sınav komisyonumuz, kırk beş gün önce sınav sorularını ve kitapçıklarını büyük bir gizlilik içinde hazırladı. Sınavda görev alacak öğretmen ve yardımcı personeli belirledi ve bugünkü heyecanı bize ve siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize yaşattı. Bu sınavdan amacımız sürdürebilir bir başarı elde etmektir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi bildirirken Diyarbakır halkının gönlünde yer edinmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Uluslararası eğitim arenasında bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz ki, dersanesiz eğitimi anlayışını benimseyerek 1.TEOG sınavı sonucunda elde ettiğimiz 91,6 başarı oranımız bunu göstermektedir. Halkımızın bize olan güvenlerine layık olmaya çalışıyoruz. Siz değerli hemşerilerime teşekkür ederken sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca 15.03.2015 tarihinde YGS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.