Bir Eflatuni Kitap Okuma Kardeşliği

Nisan 2014 Tarihinde Yayınlandı.

Eflatun Okulları Eğitim Köyü’nün “Sosyal Sorumluluk Projesi” doğrultusunda “Okul ve Kitap Kardeşliği” adı altında gerçekleştirdiği “Bir Eflatuni Kitap Okuma” etkinliğinin ilk ayağı öğrenci, öğretmen, veli, çalışan ve idarecilerin oluşturduğu yaklaşık iki bin kişinin katılımıyla Nisan 2014’te Eflatun Eğitim Köyü kampüsünde gerçekleştirilmişti.
“Bir Eflatuni Kitap Okuma” etkinliğinin ikinci ayağı ise kardeş köy okulu olan Kırklardağı İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

“Bir Eflatuni Kitap Okuma” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında toplanan 3000 - 4000 kitap Kırklardağı Ortaokulu ve İlkokulunda oluşturulan Ahmet Aybak Kütüphanesi’ne okul idarecileri, öğrenci, veli ve vatandaşların katıldığı okuma töreniyle bağışlandı.

“Bir Eflatuni Kitap Okuma” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında etkinliğe katılan Eflatun Okulları öğrenci temsilcileri ve öğrencileri ile Kırklardağı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri arasında “Eğitim Kardeşliği” birlikteliği oluşturuldu. Eflatun Okulları’nın öğrencileri köyde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere ders araç gereç ve kaynak desteğinde bulunacaklarını dile getirdi.